Det förekommer cookies på uchenna.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på uchenna.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:00 | augusti 9, 2019

Le Corbusier-huset, Calanques naturreservat och sommarstorm i Hyeres

Efter vår dag på stan i Marseille mötte vi upp resten av gänget, hoppade in i bilen och åkte till utkanten av stan för att skåda detta bostadskomplex och hotell designat av självaste Le Corbusier. Himla cool byggnad med en ännu ballare takterass -men se bara till att ni är där innan kl 16. Vi fick nämligen smyga in i byggnaden och sedan kämpa upp för trapporna till den nionde våningen då taket är stängt för allmänheten på kvällarna haha.

Därefter gasade vi iväg till Calanques naturreservat för att hinna bada i solnedgången. Detta ställe var löjligt vackert och verkligen ett måste ifall ni är i trakterna. Här plaskade vi omkring i vattnet tills det blev mörkt varefter vi åt middag på den lokala restaurangen som levererade härlig stämning men urusel mat haha.

Sista dagen svängde vi förbi katedralen som hade en utsikt över hela staden, körde sedan till Hyeres för lunch och påväg till tåget hem mot Nice fastnade jag och Hugo i en riktigt sommarstorm med blixt, åska och det sjukaste spöregnet jag någonsin varit med om. Tågvagnen blev till en tvättstuga med blöta kläder hängandes på tork i varenda hörn. Väl tillbaka i Nice käkade vi ostbricka och drack rosé in på småtimmarna och nästa morgon var det bara att säga au revoir Frankrike för denna gång! <3


0 kommentarer



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här