Det förekommer cookies på uchenna.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på uchenna.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:22 | januari 5, 2019

Stone town & Emerson on Hurumzi

Har lite bilder kvar att dela med mig av från resan så jag tänker att jag betar av dom innan vi går vidare i vardagen. En av de första dagarna i Zanzibar åkte vi till Stone Town för att upptäcka staden och avsluta kvällen med en efterlängtad middag på Emerson of Hurumzi.

Stone town är en otroligt vacker stad då den har så blandad arkitektur. Zanzibar har i alla år befolkats av en drös olika folkslag, vilket lett till att människor med olika ursprung tagit med sig sina traditioner och sätt att bygga. Vi kikade på alla sevärdheter under dagens gång med några stopp för shopping i de olika stånden.

Vi hann även kika in på den lokala kryddmarknaden som kan ha vart det mest hetsiga jag varit med om haha. Men fint var det och vi fick med oss ett gäng roliga kryddor och självklart favoriten minibanan.

Sedan blev det dags för middagen. Emerson är beläget på stadens högsta takbar och är täckt med persiska mattor och kuddar så att man har möjlighet att sitta på golvet.

Vi hade blivit tipsade om att anlända en timme tidigare vår sittning för att hinna kika på solnedgången.

Och det blev ju inte en tråkig solnedgång heller!

Med mamma och lillasyster <3 Vet för övrigt inte hur många gånger jag och syrran fick frågan om vi var tvillingar haha. Har aldrig tyckt att vi är så lika, men hon börjar nog se mer och mer ut som mig för varje år som går faktiskt. Återstår att se! Sedan började i varje fall maträtterna trilla in allt eftersom och kvällen ackompanjerades av ett traditonellt band som sjöng och spelade. Restaurangen levde verkligen upp till sitt hypeade rykte och var helt klart den bästa matupplevelsen under vår Tanzaniaresa.


0 kommentarerLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här