Det förekommer cookies på uchenna.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på uchenna.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:00 | september 27, 2018

Hårvårdsrutin för lockigt hår

Jag har fått en del frågor om min hårvårdsrutin så jag tänkte dedikera ett helt inlägg till detta. För mitt hår är verkligen ett helt eget kapitel i mitt liv, så mycket som jag kämpat emot det under åren.

Som tyvärr de flesta av oss med afro (hade mycket krulligare hår när jag var yngre) har jag tidigare i mitt liv plattat ihjäl mitt hår. Då menar jag verkligen ihjäl, en dag föll det bara av i bitar för att det var i så dåligt skick. Därefter följde en period av att bara ha håret uppsatt då jag inte kunde stå ut med mitt hår. Det var inte fören jag en sommar för fem år sedan klippte mig på afrosalongen My sisters hair som jag för första gången fick tips av någon med likadant hår som jag och insåg att mitt hår ju visst var superfint, jag hade bara inte vetat hur jag skulle göra. Jag klippte då av de mesta och började om på ny kula genom att bara använda kemikaliefria hårprodukter och la på rutin att klippa mig ungefär var fjärde månad. Idag går jag hos frisören Febeen som sitter på Kungsholmen, en queen på att klippa lockigt hår och så tycker jag att det är mysigt att äntligen få ha en frisör som man kan snacka skit med.

Innan jag går in på min min rutin så vill jag bara påminna om att allas lockar är olika. I flera år har jag fått experimentera mig fram till vad som funkar för mig och inte ens min syster har samma rutin som jag. Bara en liten disclaimer, vet själv hur många gånger jag blivit besviken när det inte skett mirakel haha. Jag bunkrar ofta på mig produkter i USA men annars köper jag alla mina produkter i Vison’s butiken på Slussen, finns billigare ställen också men jag är för lat haha.

När jag tvättar håret var fjärde dag använder jag bara Shea Moisture produkter där schampot och balsamet är de som är i serien jamaican black castor oil. Jag kammar alltid igenom håret med en afrokam i duschen i samband med balsamet, annars borstar/kammar jag det aldrig och när jag hoppar ur duschen kramar jag försiktigt ut vattnet med ett bomullstyg (aldrig med handduk). Sedan har jag direkt i en leave-in conditioner från samma märke som heter coconut and hibiscus curl enhancing smoothie varefter jag har i valfri olja, mitt hår är extremt torrt så oftast blir det feta oljor som mandel -eller black castorolja! För att få till snygga lockar tvinnar jag alltid håret i twists (länk på hur man gör!) som jag sover i efter tvätt och det absolut viktigaste med twists är att håret är helt torrt innan du tar ut dom dagen efter, annars blir det kaos kan jag lova! Övriga nätter sover jag alltid på en silkeskudde och sätter upp håret i ananasfrilla med tofs mitt på huvudet vilket är skonsammast för lockarna och håller lockarna mindre frizziga! Och just ja, har jag tidsbrist och inte kan vänta på att håret torkar över natten fönar jag håret med en diffuser (länk!).

Idag har mitt hår tappat extremt mycket volym, efter otaliga keratinbehandlingar, brazilian blowouts och texturizers har det helt ändrat textur från när jag var yngre. Men jag är ändå glad att jag inte hann förstöra det helt, för idag vill jag helst att mitt hår ska bli så långt, stort och lockigt som möjligt. Håret ska ta jävligt mycket plats helt enkelt.

Ultimata hair goals och min största girl crush är Sarah Feingold i denna frilla. Jobbar sakta men säkert mot detta drömhår.


0 kommentarer



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här