Det förekommer cookies på uchenna.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på uchenna.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:00 | augusti 14, 2018

En perfekt dag i Helsingfors

Hej fina ni! Är precis hemkommen från en långhelg i mitt andra hem, Helsingfors. Var ju mestadels där för Flow festivalen, men hann klämma in några dagar av häng med kompisar innan det.

På torsdagmorgon hade jag bokat in en frukostdejt med mina bästisar på vårt favorithak Story, som ligger i gamla saluhallen. Havet utanför glittrade som aldrig förr, finns inget jag är mer besatt av än just glittrande vatten.

Vi beställde som vanligt in allt på menyn och delade! Bordet fylldes av granola, mackor, gröt, juice, smoothies och kaffe. Haha, vi älskar verkligen att äta mycket och lääänge.

Vi hade en sån gaggig och rofylld morgon, önskar att jag kunde starta varje dag med Arielle och Meri! Det tråkigaste med att ha sitt liv i två städer är ju att man alltid saknar någon.

Efter frukosten styrde jag och Arielle stegen mot vår nästa destination…

…medan Meri cyklade iväg till jobbet!

Jag ville verkligen testa det relativt nya Allas sea pool, som alltså är ett poolområde som flyter ovanpå havet i hamnen. Asfett koncept som jag tycker vi borde få till i Stockholm också!

Vi var där i precis rätt tid då det var helt folktomt och lugnt. Vi chillade i solstolarna och lekte i poolen en stund.

Vid lunchtid började det dock krylla av barnfamiljer så vi packade snabbt ihop våra grejer och flydde fältet haha.

Efter lite eftermiddagsjobb hemifrån gick vi iväg till Sushibar + WIne för sen lunch. De har utan tvekan den bästa sushin jag har smakat och jag diggar lokalerna då deras servis och inredning är genomgående minimalistisk, finsk design. Min favorit av restaurangerna är den som ligger på Uudenmaankatu.

Lagom till solnedgången mötte vi upp detta gäng för bubbel och skitsnack hos Meri.

För att sedan dansa oss ner till Löyly för drinkar!

På Löyly har man Helsingfors finaste utsikt! Hit kommer man antingen för en drink eller middag, och vissa kvällar är det spelningar eller festliga DJs som man kan dansa till hela natten lång.

Och så stöter vi alltid på någon vi känner här! Tycker det är det mysigaste med Helsingfors, man stöter på någon man känner bakom varje hörn.

Resten av helgen får vi ta i ett annat inlägg. Puss så länge!


0 kommentarerLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här