Det förekommer cookies på uchenna.herhour.com. Genom att fortsätta läsa på uchenna.herhour.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:12 | augusti 3, 2018

En vecka på franska rivieran

Tidigt på onsdagmorgon anlände vi till Nice tågstationen och navigerade oss sedan till den lilla lägenheten vi hyrt i en vecka. Dagen spenderades med ett dopp på stranden, strosandes på stan och en sen lunch på veganska haket Cajun. På grund av vår sedvanliga tidsoptimism fick vi skynda oss hem och svida om i turbofart, vi hade nämligen en middag att hinna till…

…i Monaco! Var självklart tvungen att fota Casinot i Monte Carlo.

Skor, Topshop / Kjol, Adoore / Topp, Vintage

Jag var för ovanlighetens skull klädd i helsvart! Kan tycka det är sjukt snyggt till en ordentlig bränna.

Jag och Meri mötte upp dessa donnor och hade den mest absurda, men extremt roliga utekvällen, haha!

Dagen efter var vi lite trögstartade men lyckades släpa oss ut vid 12-tiden. Vi kände verkligen för en stranddag, så det blev en trip till Cap Ferrat!

Armband / & other stories

Vi hade blivit tipsade om att gå till Paloma Beach! En otroligt fin strand bland ännu finare hus, med kristallklart vatten och en grym restaurang som serverar pasta och skaldjur.

En morgon gick vi till Coco Beach som är badklippor precis utanför Nice hamn. Vi var där tidigt på morgonen då det var helt folktomt, ljuset föll så vackert på klipporna och havet var stilla. Magi! Hett tips!!

Denna dag anslöt även Alina till gänget! Alina och jag var två vilsna själar som fann varandra första veckan i gymnasiet och vi har hållit ihop sedan dess. Det finns ingen hejd på oss när vi är tillsammans, våra munnar går i ett och vi asgarvar och tjafsar om vartannat. Haha, som en syster denna tjej.

Vi åkte upp till byn Ezé som är belägen uppe i bergen. Jag och Meri älskar att besöka trädgårdar så det var ingen tvivel om att vi skulle upp i denna oas av kaktusar.

Lyckan när vi hittade Rue Bonaparte, en promenadgata nära hamnen i Nice. Lite som Nice motsvarighet till Södermalm skulle jag säga. Så skön vibe där, och framförallt – vegetarisk mat på alla restauranger. Haha, aldrig vart gladare över att slippa pasta och pizza.

På lördagen bar det av till St Tropez där det inte togs många bilder, *busy having fun* osv. Lyckades skrapa ihop några få i alla fall! Blev helt besatt av denna lilla stad, det är något med viben här, så avslappnat samtidigt som det är helt extremt på många sätt. Svårt att sätta fingret på, men jag måste tillbaka!

När vi fått vår lägenhet svidade vi snabbt om och försökte få till en någorlunda sminkning i den 36 gradiga hettan, innan det bar av till Ramatuelle där alla beach clubs och dagsfester hålls.

Efter fyra timmars dans och skriksång åkte vi bubbliga och glada tillbaka hem för att göra oss i ordning för kvällen.

Vi hade bokat bord på Villa Romana som många vänner hade tipsat oss om. Och wow, vilken middag sen! Det spelades så rolig musik att vi inte kunde sitta still, så vi ställde oss därför upp och dansade vid borden och plötsligt hängde hela restaurangen på haha. Det hela slutade med dunderfest in på småtimmarna. Topp 3 roligaste middagar jag vart på!

Nästa morgon var man inte kaxig! Vi satte oss på populära Senequier för att bota måendet med croissanter och färsk frukt. Mina ögon drogs främst till alla snygga kvinnor som var klädda i de vackraste kläderna och accessoarerna, blir helt exalterad av välarbetade plagg.

Sista dagen i Frankrike bestämde vi oss för att ha en lugn stranddag, så vi tog vårt pick och pack och åkte till Cap d’Ail. Vyerna här var helt breathtaking! Det hela slutade dock med att både jag och Meri blev väldigt stuckna av en manet. Väldigt dramatiska scener på Plage de la Mala, haha.

Annars satt vi mest och chillade i skuggan denna dag då det var hela 38 grader ute. Alina utbrast att ”denna värme verkligen suger livet ur en”, och jag kunde inte hålla med mer haha. Hjärnan är ju helt mos efter denna extremt varma sommar.

Två favoriter på väg till en drink på Ritz takterass. Så fina vyer över hela Nice där, slänger upp bilder därifrån i ett eget inlägg!

Efter en liten vintagerunda mötte vi upp Alinas vän Astrid och gick i gemensam trupp till favoritgatan Rue Bonaparte för att käka asiatisk middag. Vi hamnade på Asian factory och tog in typ allt på menyn hehe, favoriten blev Pad Thaien!

Och vips så var den lilla semestern slut! Måste nog säga att denna resa på franska och italienska rivieran kan ha vart min bästa resa någonsin. Inte bara för att vi sett helt sinnesjuka platser, utan för att jag har turen att ha så underbara och roliga människor omkring mig, både nya som gamla bekantskaper!

Ikväll vankas det kräftskiva med massa vänner som jag inte träffat på flera veckor. Är så pepp!! Hörs sen!


0 kommentarerLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här